Zemlja za podtaknjence, SETVENI SUBSTRAT START, 20L

Carbohum Start Setveni substrat z bioogljem, kokosovo šoto, vermikompostom in agroperlitom.

Biooglje, ki je povsem naraven izdelek, pridobljen v postopku visokotemperaturne hitre pirolize iz lesa hrasta, gabra, bresta in drugih listavcev. Biooglje je pripravljeno v drobni frakciji, zato da je absorbcijska površina čim večja in razporejenost v tleh čim bolj enakomerna. Biooglje je superabsorbent in v svojo porozno strukturo trajno naseli koristne mikroorganizme in dušična hranila ter vodo v petkratnem deležu lastne suhe teže. Zaradi tega trajno izboljšuje biološko aktivnost in vlažnost tal, kar je posebej pomembno v sušnih obdobjih. Ravno tako se zmanjša potreba po zalivanju.

Kot dodatek pri setvi semen zelenjavnih in okrasnih sadik v deležu 10-20 % preprečuje tudi razvoj patogenih klic, ki bi okužile sejančke in potaknjence.

Ekološko kokosovo šoto kot obnovljiv vir šote, ki mladim rastlinam zagotavlja dobre rastne pogoje in organsko snov. Kokosova šota odlično zadržuje lahko dostopno vodo in skupaj z bioogljem pokriva vse potrebe sadik po vodi.

Vermikompost, humusno gnojilo, pridelano s pomočjo rdečih deževnikov. Pri pridelavi vermikomposta že v fazi priprave hrane za deževnike organski masi dodajamo biooglje in zeolit, ki ga deževniki obogatijo s hranilnimi huminskimi kislinami in bogatim mikrobiološkim potencialom.

Agroperlit kot ekološki naravni izboljševalec tal za povečanje odcednosti in zračnosti tal. Z njim izboljšamo vpojnost vode in izmenjavo plinov v tleh, posledično pa dobro oksidacijo v talnih procesih.

PAKIRANJE: 20L

Šifra: 4091 Kategorija:

Dodatne informacije

Teža20 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Zemlja za podtaknjence, SETVENI SUBSTRAT START, 20L”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja