STATUS Polprofesionalni vakuumski aparat SOLID 300

Solid 300 odlikujejo napredne funkcije vakuumiranja in mariniranja. Primeren je za manjše proizvajalce prehranskih izdelkov in zahtevna gospodinjstva. Ima dvojno črpalko (22 l/min) in doseže do – 800 mbar podtlaka. Z inovativnim načinom zaklepanja poskrbi za prijetno uporabo in učinkovit delovni proces.

TEHNIČNI PODATKI:

 • ČRPALNI VOLUMEN: 22 litrov/minuto
 • DOLŽINA VAKUUMSKEGA KANALA: 300 mm
 • INTEGRIRAN NOŽ: da
 • KANAL ZA NOŽ: da
 • MOTOR: 230 V AC (izmenični elektromotor)
 • PODTLAK: -800 mbar
 • PROSTOR ZA FOLIJO V ROLI: da
 • VRSTA ČRPALKE: dvojna
 • DOLŽINA: 416 mm
 • ŠIRINA: 265 mm
 • VIŠINA: 118 mm
 • BARVA: bela
Šifra: 8743 Kategorija:

Opis

Vakuumski aparat Solid 300: avtomatska funkcija vakuumiranja

Statusova nova vakumirka ima dvojno črpalko s črpalnim volumnom 22 litrov/ minuto. Z avtomatsko funkcijo vakuumiranja za suha in čvrsta živila boste v nekaj sekundah zavakuumirali vrečko. Auto funkcija je primerna za suhomesne izdelke, trde sire, oreščke, suho sadje in podobna živila. Vrečke zavakuumira na podtlak do – 800 mbar.

Solid 300: ročna – pulzna funkcija vakuumiranja

Pulzno vakuumiranje je namenjeno shranjevanju vlažnih in občutljivih živil, kot so mehki siri, sveže meso, sočno sadje, blanširana zelenjava in pecivo.

Pulzno vakuumiranje vam omogoča, da postopoma povečujete vakuum v vrečki, preden tekočina iz vrečke pride do aparata ali preden se živilo v vrečki stisne.

Preventivni zbirnik tekočine s senzorjem ščiti aparat od vsrkane tekočine. Če aparat posrka tekočino, se avtomatsko zaustavi in posveti lučka Liquid trap. Tekočina se zbere v posebni posodici v vakuumskem kanalu. Posodico odstranite in očistite. Takoj lahko nadaljujete z vakuumiranjem.

Vakuumsko shranjevanje v vakuumskih posodah – funkcija Container

Vakumirka Solid 300 je kompatibilna z vsemi Statusovimi pripomočki za vakuumsko shranjevanje hrane: vakuumskimi posodami, gastro vakuumskimi posodami in GN pokrovi, univerzalnimi vakuumskimi pokrovi in vakuumskim vrčem.

S tipko Container zavakuumirate vse Statusove vakuumske pripomočke na vnaprej nastavljen podtlak. Funkcija za vakuumiranje posod je avtomatska in se samodejno ustavi, ko doseže optimalen podtlak. Vakuumske posode so odlična izbira za shranjevanje tekočih živil (juhe, omake) in sveže zelenjave v hladilniku – za sprotno uporabo.

Polprofesionalen vakuumski aparat z napredno funkcijo hitrega mariniranja – tipka Marinator

Po vzoru profesionalnega vakuumskega aparata Provac 360 ima tudi ta aparat za vakuumiranje poseben program za hitro mariniranje v posodi. 5 ciklusov vakuumiranja in popuščanja vakuuma nadomesti mariniranje več ur. Arome in okusi prodrejo globoko v meso in ribe za vrhunski okus in teksturo. Funkcija Marinator je kompatibilna s Provac 360 marinator setom.

Rešitve za enostavno uporabo in učinkovit proces vakuumiranja

Solid 300 ima integriran kanal za pospravljanje folije v roli in vgrajen nož za rezanje folije. Izdelava vrečk po meri živila je enostavna in natančna.

Začetni set vključuje tudi 5 trakov Status Stiki, ki med vakuumiranjem držijo vrečko na mestu.

Dvojna črpalka z velikim črpalnim volumnom

Status Solid 300 z dvojno črpalko generira do -800 mbar podtlaka. Črpalni volumen je 22 litrov na minuto. Za vas to pomeni, da bodo živila varno zapakirana za dolgoročno shranjevanje.

Vakuumiranje večjih kosov mesa

Solid 300 ima širši vakuumski kanal in varilni trak. Vakuumirate in varite lahko vrečke širine 300 mm. Priporočamo Statusove vakuumske vrečke in folije v roli. Narejene so iz vrhunskih materialov (poliamid in polietilen). Debele so kar 100/ 130 μm in imajo najmanj 0,2 mm visok rebrast profil. Vse to so dejavniki, ki vplivajo na optimalno vakuumiranje v zaporednih ciklusih.

Dvojni var za dodatno varnost

Solid 300 ima dvojni varilni trak z variabilnim ciklusom varjenja. Kar pomeni, da je vsak zaporedni ciklus varjenja krajši od tistega pred njim.

Garancija

Na aparat veljata 2 leti garancije.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “STATUS Polprofesionalni vakuumski aparat SOLID 300”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja